УДК 613.26/292:664
М.С. ҚАЙНАРБАЕВА, А.Б. ЧУЕНБЕКОВА, Е.Ю. УШАНСКАЯ
С.Ж. Асфендияров атындағы Қазақ ұлттық медицина университеті, Алматы қ., Қазақстан Республикасы
ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНДЕГІ МАЙ ҚЫШҚЫЛДАРЫ ТРАНС-ИЗОМЕРЛЕРІНІҢ МӨЛШЕРІН РЕГЛАМЕНТТЕУ
Мақалада дүние жүзіндегі және Қазақстан Республикасындағы соңғы клиникалық зерттеулердің нәтижелері, яғни жүрек-қантамыр жүйесінің ауруларына, қатерлі ісік дерттеріне, семіздікке және т.б. дамуына әсер ететін май қышқылдарының транс-изомерлері мәселелеріне шолу жүргізіледі.
Негізгі сөздер: май қышқылдарының транс-изомерлері, аурушаңдық, клиникалық зерттеулер, тағам өнімдері, майлы өнімдердің құрамындағы трансизомерлердің мөлшерін нормалау.
Тэги: НУТРИЦИОЛОГИЯ